dinsdag 16 januari 2018

Laura Hogendoorn naar Zapp Weekjournaal

Het Zapp Weekjournaal heeft een nieuwe presentator: Laura Hogendoorn. Zij is bekend van het televisieprogramma Goedemorgen Nederland (WNL). Ze volgt Tamara Seur op, die deze zomer terugkeerde naar het NOS Jeugdjournaal. Aanstaande zondag maakt Hogendoorn haar debuut.

Hogendoorn begon haar journalistieke carrière in 2010 bij De Telegraaf. Een jaar later maakte ze de overstap naar omroep WNL, waar ze verslaggever werd voor het ochtendprogramma Vandaag de Dag, dat sinds kort Goedemorgen Nederland heet.

“Ik ben ontzettend blij dat ik het Zapp Weekjournaal mag presenteren. Als klein meisje keek ik al naar de televisie en dacht ik: later als ik groot ben, wil ik een nieuwsprogramma voor kinderen maken. Dat dit nu gaat gebeuren, is dus echt een droom die uitkomt”, aldus Hogendoorn. Ze voegt daaraan toe: “Ik heb vier fantastische jaren gehad bij WNL en ben de omroep dankbaar voor alle kansen die ik daar heb gekregen om mij als televisiejournalist te ontwikkelen.”

Jochem Nühn, eindredacteur Zapp Weekjournaal: “Voor deze functie waren ruim 250 kandidaten in de race. Laura was de beste van allemaal. Wij zijn dan ook erg blij met haar komst, niet alleen als enthousiaste en aansprekende presentator maar ook als ervaren en vakkundig redacteur.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen