dinsdag 16 januari 2018

Landing Kuipers live bij NOS

André Kuipers keert na bijna tweehonderd dagen in de ruimte, op zondag 1 juli terug naar de aarde. De NOS wijdt een drietal uitzendingen aan de voorbereidingen op de landing en de uiteindelijke touch down. Een primeur voor de Nederlandse televisie, nooit eerder werd een landing van een Sojoezraket live uitgezonden.

Op de zaterdag voorafgaand aan de landing, kijkt Rob Trip in het Space Expo in Noordwijk vooruit naar de landing. Op zondagochtend is de landing van de Sojoezraket met de Nederlandse astronaut aan boord tussen 09.30 en 10.30 uur live te volgen via Nederland 1 en NOS.nl. Later die zondag volgt nog een uitgebreide terugblik op het ruimte-avontuur van Kuipers. De presentatie van de drie programma’s is in handen van Rob Trip.

Kuipers vertrok eind vorig jaar naar de ruimte. Hij verbleef een half jaar aan boord van het ISS om daar tientallen wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Het is zijn tweede ruimtereis. In 2004 was de Amsterdammer ook al eens anderhalve week los van de aarde.

Bron: NOS

Bericht delen