Laatste uitzending De Wereld Draait Door
vrijdag 27 maart 2020

Laatste uitzending De Wereld Draait Door

De laatste uitzending van DWDD is vrijdagavond om 19.00 te zien op NPO 1. Toen presentator Matthijs van Nieuwkerk begin februari aankondigde te stoppen met DWDD, had niemand kunnen bedenken dat in een paar weken tijd de wereld zo zou veranderen door het coronavirus. Doordat er geen publiek of veel gasten tegelijk in de studio mogen, zijn de plannen voor de laatste uitzendingen aangepast.

Dat het programma ineens zonder publiek gemaakt moest worden “was een behoorlijke klap”, zegt hoofdredacteur Cécile Koekkoek. “Het publiek was voor DWDD essentieel. Matthijs begon elke dag om kwart over zes aan het voorprogramma, waarin hij het publiek opwarmde, de gasten op hun gemak stelde, lol maakte en genoot van de muziek die de uitgenodigde bands speciaal voor de preshow uitvoerden.”

“We hadden bedacht dat we ons de laatste weken wel konden permitteren om minder in de waan van de dag mee te gaan”, vult eindredacteur Igor Misev aan. “We zouden vooral dingen doen die we leuk vinden, zoals die gast uitnodigen die we nog een keer willen zien. En natuurlijk een feestelijke laatste uitzending met veel muziek, want muziek hoort gewoon bij DWDD”, vertelt Misev, die verantwoordelijk is voor de laatste uitzending.

De uitzending van vrijdagavond zal vanwege de coronacrisis minder feestelijk zijn dan aanvankelijk was bedacht, maar het programma verdwijnt niet met de stille trom van de buis: “Wat we hadden bedacht voor een feestelijke uitzending, dat kan niet. Dus moesten we opnieuw nadenken over hoe we toch een mooie laatste uitzending konden maken. We hebben nu iets bedacht waarvan we hopen dat de kijkers het leuk vinden”, aldus Misev.

“Het doet pijn om niet met z’n allen de allerlaatste uitzending van DWDD te kunnen beleven”, zegt hoofdredacteur Koekkoek. “Er zal maar een klein groepje redacteuren aanwezig zijn en de parade aan gasten, muzikanten en artiesten die we hadden uitgenodigd kan grotendeels niet meer komen.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen