Kysia Hekster nieuwe NOS-correspondent in Brussel
dinsdag 5 januari 2021

Kysia Hekster nieuwe NOS-correspondent in Brussel

Kysia Hekster (49) wordt per 1 mei de nieuwe NOS-correspondent in Brussel, voor de Europese Unie, de NAVO en voor België/Luxemburg. Zij volgt Thomas Spekschoor op die na vijf jaar Brussel in april teruggaat naar Nederland en verslaggever/redacteur wordt op de Binnenlandredactie.

Kysia Hekster is momenteel algemeen verslaggever en verslaggever Koninklijk Huis bij de NOS. Ze wordt in Brussel correspondent naast Sander van Hoorn.

Kysia begon haar journalistieke carrière in 1996 bij de IKON-radio. Sinds 1998 werkt ze bij de NOS, waar ze onder meer redacteur en plaatsvervangend chef van de buitenlandredactie was. In 2008 vertrok ze naar Moskou, waar ze fulltime Rusland-correspondent werd voor de NOS. Na haar terugkeer naar Nederland in 2012 werd Kysia verslaggever op de binnenlandredactie.

Kysia verheugt zich op haar overstap naar Brussel: “De komende jaren moet er in de Europese Unie ongelofelijk veel gebeuren, bijvoorbeeld op terreinen als klimaat en migratie. Ik heb enorm veel zin om daar verslag van te mogen doen en naar Brussel te gaan.”

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws over de overstap: “Mede door haar ervaring als correspondent in Rusland en als verslaggever Koninklijk Huis ben ik ervan overtuigd dat Kysia een mooie aanwinst is voor het NOS-bureau Brussel. Ook heeft ze een goed politiek instinct en verwacht ik dat ze de soms complexe ontwikkelingen in de Europese Unie voor een breed publiek inzichtelijk kan maken.”

Bron: NOS/BM
Foto: Stefan Heijdendael/NOS

Bericht delen