Kunstwerk als statement in live tv-uitzending Voor het leven van KWF
donderdag 12 mei 2022

Kunstwerk als statement in live tv-uitzending Voor het leven van KWF

Na elf edities van het tv-programma Nederland staat op tegen kanker gaat het roer om. In het vernieuwde concept van de live tv-uitzending Voor het leven zal onder leiding van presentator Frits Sissing tijdens de uitzending toegewerkt worden naar de onthulling van een gigantisch kunstwerk.

Het kunstwerk, een grootse muurschildering, wordt gemaakt door de wereldberoemde street artist Judith de Leeuw. Het staat symbool voor alle mensen die leven met de gevolgen van kanker. Steeds meer mensen leven met en na kanker. Tijdens de live tv-uitzending op 30 mei bij AVROTROS om 21.25 uur op NPO 1 vraagt KWF hier aandacht voor en maakt met dit kunstwerk samen een statement vóór het leven.

Bij de Kop van Zuid in Rotterdam wordt op 30 mei 2022 op het gebouw ’t Leidsche Veem van de SSH het levensgrote kunstwerk van street artist Judith de Leeuw onthuld. Vandaag (12 mei) is zij aan het kunstwerk begonnen en vanaf dit moment zal zij hier iedere dag aan werken tot 30 mei.

Naast de onthulling van het kunstwerk tijdens de uitzending zijn er ook weer inspirerende verhalen van mensen die leven met kanker, optredens van bekende artiesten en krachtige statements van onbekende en bekende Nederlanders zoals André van Duijn, Eloise van Oranje, Ron Fresen, Sander Schimmelpenninck, Sosha Duysker en Martsje Paulusma.

Geef voor het leven
Vanaf 12 mei kan iedereen in Nederland een stukje van het levensgrote kunstwerk kopen via www.kwf.nl/voorhetleven. Je koopt een uniek stukje van de muurschildering van Judith de Leeuw. Daarmee wordt het een kunstwerk van ons allemaal. Een levenswerk van heel Nederland. Samen maken we een statement voor het leven. Met de donatie draag je bij aan een betere toekomst voor mensen met en na kanker. Naast het financieren van kankeronderzoek investeert KWF daarom ook in een beter leven en meer zorg voor mensen die zijn geraakt door kanker.

Locatie Rotterdam
Op het Wilhelminaplein in Rotterdam wordt de muurschildering gemaakt. Er is gekozen voor het Wilhelminaplein, omdat dit de naam draagt van de oprichtster van KWF, Koningin Wilhelmina. Burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb, heeft vandaag het eerste stukje van het kunstwerk gekocht en is enorm trots op het feit dat Rotterdam de eerste stad is die Voor het leven mag verwelkomen en daarom ondersteunt ook Rotterdam Make it Happen de actie.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen