dinsdag 16 januari 2018

KRO stuurt Wouter Kurpershoek naar Tokio

Woensdagmiddag is KRO-journalist Wouter Kurpershoek vertrokken naar Tokio. Aanstaande zondag zal Kurpershoek in KRO Brandpunt (22.15 uur, Nederland 2) uitgebreid verslag doen van zijn bevindingen vanuit Tokio. In tegenstelling tot andere media die zich hebben teruggetrokken uit Tokio heeft de KRO, na een zorgvuldige afweging, besloten wel te gaan.

Taco Rijssemus, lid van de directie van de KRO: “Wij zijn van mening dat het onze taak, zelfs onze plicht is, om het Nederlandse publiek te informeren en van dit wereldnieuws onafhankelijk verslag te doen. Als Brandpunt maken we juist achtergronden bij het nieuws. Dicht bij de mensen waar het om gaat, dat is onze kracht.”

De KRO en Kurpershoek zelf hebben zich voor vertrek goed laten informeren door diverse deskundigen. De KRO heeft uitgebreid gesproken met twee deskundigen van de TU Delft op het gebied van kerncentrales en straling die de situatie ter plekke goed kennen en veilig achten. Het Japanse Rode Kruis en de WHO (VN-Wereldgezondheidsorganisatie) hebben aangegeven dat Tokio veilig is voor wat betreft de vermeende dreiging van radioactiviteit.

Bron: KRO/Broadcast Magazine

Bericht delen