dinsdag 16 januari 2018

KRO-serie voor kleuters wint Japan Prize

Gisteravond is in Japan bekend gemaakt dat de KRO kleuterdramaserie Sien van Sellingen de tweede prijs heeft gewonnen op het educatieve crossmediale festival Japan Prize in Tokio. Het jeugdprogramma won deze prijs in de categorie preschool. De Japan Prize is het belangrijkste festival voor educatieve programma´s dat sinds 1965 jaarlijks in Tokio wordt gehouden. De Japanse studioproductie Found One won de eerste prijs.

Sien van Sellingenis een coproductie van KRO Jeugd met Interakt. De serie werd geregisseerd door Pieter Verhoeff en geschreven door Janneke van der Pal, naar een idee van haar en Jan-Willem Bult, eindredacteur KRO Kindertijd. Bult: “De KRO heeft een traditie hoog te houden met kleuterdramaseries. Sien van Sellingen is alweer de zesde binnen dit format. Dat de internationale jury de serie zo hoog waardeert is wederom een enorme erkenning.”

De kleuterdramaserie Sien van Sellingen laat zien hoe de vijfjarige Sien op autonome wijze en met vallen en opstaan opgroeit in een groot gezin op een boerderij. De serie is te zien in KRO Kindertijd op Z@ppelin (Nederland 3).

De KRO werkt op dit moment aan tweede serie Sien van Sellingen, die vanaf medio 2012 te zien moet zijn in KRO Kindertijd.

Bron: KRO

Bericht delen