KRO-NCRV’s Kerst met de zandtovenaar krijgt vijf afleveringen
zondag 4 december 2022

KRO-NCRV’s Kerst met de zandtovenaar krijgt vijf afleveringen

Op zondag 11 december vinden in het culturele hart van Amsterdam de opnames plaats van Kerst met de zandtovenaar. Vanuit de Melkweg én de omliggende Leidsebuurt Theaterbuurt wordt door zandtovenaar Gert van der Vijver het bijzondere kerstverhaal van Jozef en Maria met zand tot leven gewekt.

Dit jaar wordt het verhaal van Kerst met de zandtovenaar verteld door Kim-Lian van der Meij, afgelopen jaar vertolkte zij de rol van Maria Magdalena in KRO-NCRV’s The Passion. Deze 11e editie is er naast het traditionele kerstverhaal van de geboorte van Jezus ook een moderne verhaallijn over een gezin uit Nederland dat kerst viert.

De personages aan tafel hebben verschillende achtergronden en hiermee zien we dat een verhaal van ruim 2000 jaar geleden gebeurtenissen heeft die anno 2022 nog steeds heel herkenbaar zijn. De zandtovenaar verbindt op een originele en bijzondere wijze het heden en verleden aan elkaar.

KRO-NCRV vindt het belangrijk om dit eeuwenoude verhaal uit de bijbel op een eigentijdse wijze voor jong en oud aantrekkelijk te maken. Tijdens dit muzikale familieprogramma treden de volgende artiesten op: actrice Fenna Ramos, singer-songwriter Douwe Bob (en The Blue Grass Boogiemen), zangeressen Sterre Koning en Bente Fokkens, de jonge violiste Sanne Lam en Ammar, de Nederlandse volkszanger van Turkse afkomst.

Ammar ging viral met een video waarin hij een nummer van André Hazes zong in de kebabzaak van zijn achterneef. Voor Kerst met de zandtovenaar zingt hij het nummer Met Kerst ben ik alleen. Terwijl de artiesten traditionele en moderne kerstliedjes zingen, maakt de zandtovenaar de zandtekeningen.

Kerst met de zandtovenaar wordt geproduceerd door The Media Brothers in opdracht van KRO-NCRV. De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Leidsebuurt Theaterbuurt Amsterdam en de Protestantse Kerk Nederland. Kerst met de zandtovenaar staat al jaren hoog in de kijkcijferlijsten en heeft dit jaar maar liefst vijf afleveringen.

Kerst met de zandtovenaar
is te zien op zaterdag 17 december om 18.15 uur, woensdag 21 december om 16.00 uur en zaterdag 24 december om 19.50 uur op NPO Zapp. En vervolgens op zondag 25 december om 12.10 uur op NPO 1 en maandag 26 december om 13.55 uur op NPO Zapp.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Willem Jan de Bruin/KRO-NCRV

Bericht delen