KRO-NCRV verlengt contract minister van Gehandicaptenzaken
donderdag 19 december 2019

KRO-NCRV verlengt contract minister van Gehandicaptenzaken

KRO-NCRV verlengt het contract met Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken, tot aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Rick is op 17 juni, in een liveshow op NPO 1, verkozen tot minister van Gehandicaptenzaken.

In september presenteerde hij zijn speerpunten in een troonrede: een inclusieve start voor kinderen met en zonder beperking, meer stagemogelijkheden voor studenten met een beperking en meer zichtbaarheid van mensen met een beperking in de media middels de ‘koffer van Rick’, een database van experts met specifieke kennis/talenten én een beperking.

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “Als omroepvereniging vinden wij dat we als Nederlanders meer naar elkaar moeten omkijken. De minister van Gehandicaptenzaken is een heel concrete vertaling van onze missie, die we daarom ook uit eigen middelen financieren. De impact van onze minister is enorm groot bij landelijke politici, bij beleidsmakers, bij belangenorganisaties en in de media, dat is het afgelopen half jaar duidelijk gebleken. Het ministerschap heeft aangetoond dat deze functie broodnodig is om zaken in gang te zetten als het gaat om gehandicaptenzaken. Hoe mooi zou het zijn als na de verkiezingen in 2021 de Haagse politiek echt werk maakt van gehandicaptenzaken en één minister politiek verantwoordelijk maakt voor dit zo belangrijke thema. En tot die tijd blijven wij de minister van Gehandicaptenzaken met al onze middelen ondersteunen.”

Rick Brink: “Ik ben enorm blij dat ik langer aan de slag mag bij KRO-NCRV. Zij hebben hun nek uitgestoken met deze functie en ik ben heel trots dat ik samen met de programmamakers het thema gehandicaptenzaken op de agenda van politiek en media hebben kunnen zetten, in slechts een halfjaar tijd. In september heb ik mijn speerpunten bekendgemaakt. Daar blijf ik me voor inzetten. Daarnaast wil ik me gaan richten op het grote probleem van eenzaamheid onder mensen met een beperking.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen