KRO-NCRV serie De droom van de jeugd geselecteerd voor Canneseries festival
woensdag 29 maart 2023

KRO-NCRV serie De droom van de jeugd geselecteerd voor Canneseries festival

De nieuwe KRO-NCRV fictieserie De droom van de jeugd is opgenomen in de officiële competitie van het prestigieuze internationale televisiefestival Canneseries (14-19 april).

De serie van Marnie Blok en Bram Schouw vertelt het verhaal van de familie Wander vanaf de jaren zestig tot aan het heden. Met hoofdrollen voor onder anderen Hanna van Vliet, Tamar van den Dop, Annet Malherbe, Mark Rietman, Jacob Derwig, Peter Paul Muller en Gijs Naber. De droom van de jeugd is vanaf woensdag 7 juni te zien om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

De droom van de jeugd is een negendelige familiekroniek over een doodgewoon Nederlands gezin, waarin een ongewoon groot geheim als vergif door de verschillende generaties heen sijpelt. Vanaf de tumultueuze jaren zestig tot aan het heden is te zien hoe grillig en onvoorspelbaar het leven zich aan de van oorsprong Brabants katholieke familie Wander voltrekt.

Marnie Blok: “Met De droom van de jeugd vertellen we een verhaal van alle tijden. Over hoe iedere generatie zich afzet tegen de vorige. Over patronen die zich herhalen. Over hoe de onvermijdelijke strijd die elke generatie levert in essentie dezelfde is: het ontdekken en verwerven van eigen inzichten, het vormgeven van eigen idealen, het veroveren van vrijheid.”

De droom van de jeugd gaat over dat gevecht om vrijheid, zowel op persoonlijk vlak als in een groter maatschappelijk verband. De vier decennia waarin de serie zich afspeelt, geeft ons de kans om mee te groeien met de personages – tegen de achtergrond van belangrijke politieke gebeurtenissen. Zo zijn we via de leden van de familie Wander getuige van onder meer de studentenopstanden in Parijs (1968), de val van de Berlijnse muur (1989), de oorlog in voormalig Joegoslavië (1994) en de aanslagen van 9/11.

Marnie Blok: “Afgezet tegen deze politieke arena, concentreren we ons juist op de persoonlijke verhalen. Liefdes en huwelijken, geboortes en sterfgevallen, momenten van groot geluk en diep verdriet, van idealisme, dadendrang en carrières die slagen of mislukken. Verhalen die raken aan tijdloze thema’s en vraagstukken die nog altijd actueel zijn, zoals het recht op abortus, vrouwenemancipatie, geloof en racisme. Maar bovenal gaat De droom van de jeugd over familie. Daar waar alles begint en uiteindelijk zal eindigen.”

Cast
De familie Wander bestaat uit zes gezinsleden. Vader Kick (Mark Rietman), moeder Rosalie (Annet Malherbe) de oudste dochter Carla (Hanna van Vliet en Tamar van den Dop), de oudste zoon Max (Ko Zandvliet en Peter Paul Muller), dochter Suus (Laura Bakker en Maria Kraakman) en zoon Frans (Joes Brauers en Gijs Naber). Andere rollen worden gespeeld door onder anderen Alidtcha Binazon, Yannick Jozefzoon, Gustav Borreman, Pieter Embrechts, Roeland Fernhout, Nizar El Manouzi, Chris Peters, Sylvia Poorta, Roeland Fernhout en Ghislaine Pierie.

Makers
Het scenario is geschreven door Marnie Blok en de regie is in handen van Bram Schouw en Simone van Dusseldorp. De droom van de jeugd is geproduceerd door Topkapi Series, in coproductie met KRO-NCRV. De serie is tot stand gekomen met steun van het NPO fonds.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Mark van Aller/Topkapi Series

Bericht delen