dinsdag 16 januari 2018

KRO-NCRV gaat met BN’ers mee

In het KRO-NCRV-zomerprogramma Ik neem je mee gaat een bekende Nederlander samen met een KRO-NCRV presentator twee dagen op vakantie in zijn of haar geboortestreek.

De bekende gids laat de presentator zo veel mogelijk van zijn roots zien aan de hand van een mooie, persoonlijke, gekke of lelijke plek in de omgeving. Daarnaast trekken ze ook nog eens langs vele toeristische hotspots uit zijn of haar vertrouwde buurt. Ook overnachten ze samen op een niet voor de hand liggende plek. In vijftien afleveringen zien we een mix van persoonlijke verhalen gecombineerd met een andere kijk op toeristisch Nederland.

Zo gaat Lee Towers op vakantie in ‘zijn Rotterdam’ met KRO-presentator Arie Boomsma. Samen staan ze op het hoogste gebouw van de stad De Rotterdammer, bezoeken ze Bokito in Blijdorp en leggen ze ook in een goed café een biljartje. Joris Linssen gaat, in gezelschap van een potje pieren, met Hans Klok mee naar IJmuiden. De plek waar de beroemde illusionist zijn hoofd kan vrijmaken. Samen overnachten de mannen in een huisje op het strand.

Andere koppels die samen door Nederland trekken zijn onder andere Ellen ten Damme die Anita Witzier meeneemt door Drenthe, Ferry Doedens die Caroline Tensen Drachten laat zien, Martijn Fischer die met Frank Visser door Utrecht trekt en Bram Moszkowicz die zijn Limburg aan Katja Schuurman showt.

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen