dinsdag 16 januari 2018

KRO Kindertijd verwerft items uit 23 landen

De KRO is succesvol teruggekeerd van de jaarlijkse uitwisseling van kleuter-items in het Duitse Erfurt. Elk jaar komen daar vertegenwoordigers van zo’n 60 publieke omroepen uit vier continenten (Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika) bijeen om met elkaar kleuter-items te bekijken, te bediscussiëren en uiteindelijk uit te wisselen.

De KRO bracht 100 kleuter-items uit 23 verschillende landen mee terug en leverde op haar beurt 8 kleuterprogramma’s die door alle continenten geselecteerd werden.

Eindredacteur KRO jeugdprogrammering Jan-Willem Bult: “Deze EBU item-uitwisseling is de meest intensieve en succesvolle televisiesamenwerking ter wereld. In veel landen zou zonder deze samenwerking überhaupt geen kindertelevisie van eigen bodem zijn. Laat staan dat kinderen de kans zouden krijgen om in aanraking te komen met andere culturen en gewoonten. Deze samenwerking maakt het mogelijk om kinderen in Nederland te verbinden met kinderen in de rest van de wereld. Op deze manier inspireren ze elkaar”, aldus Bult.

Bron: KRO

Bericht delen