Kristallen film voor Nao ‘t Zuuje
dinsdag 20 februari 2018

Kristallen film voor Nao ‘t Zuuje

Nao ’t Zuuje, de documentaire waarin Lex Uiting is te zien als prins carnaval van Venlo, heeft de status van Kristallen Film gehaald. De productie van regisseur Rob Hodselmans en producent Pupkin, trok sinds begin januari al meer dan 20.000 bezoekers. Een korte versie van de productie is volgende week donderdag op NPO3 te zien.

De documentaire gaat over Vastelaovend (carnaval) in Venlo. Hodselmans vertelt aan de hand van tien carnavalsvierders en hun persoonlijke verhalen over de kern van vastelaovend (carnaval), de impact van de traditie en het belang ervan voor het Zuiden. Prins Lex Uiting is de centrale figuur. Hij toont hoe vastelaovend het cement is dat vierders van alle pluimage met elkaar verbindt en verbroedert. Het is een uitlaatklep én een moment van zelfreflectie in een decor van feest, melancholie en pure emotie.

De documentaire is geproduceerd door Pupkin in coproductie met BNNVARA en met steun van Gemeente Venlo. De film is te zien in zeventien filmtheaters door het hele land.

Bron: RTL/BM

Bericht delen