dinsdag 16 januari 2018

KPN ziet winst met 11 procent dalen

KPN heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 11 procent minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat heeft het telecomconcern dinsdag gemeld. De nettowinst van KPN daalde met 51 miljoen euro tot 414 miljoen euro. Dat was iets lager dan het bedrag van 433 miljoen euro waar analisten op hadden gerekend. Het concern boekte een omzet van 3,29 miljard euro. Dat was 2 procent minder dan in het tweede kwartaal van 2010, maar een fractie meer dan marktvorsers hadden voorspeld.

Volgens KPN stonden de resultaten ook vorig kwartaal onder druk door de veranderende marktomstandigheden en ‘de tegenwind van regelgeving’. Het telecombedrijf gaf in april al een winstwaarschuwing voor de rest van het jaar omdat de inkomsten uit het bel- en sms-verkeer veel sterker dalen dan het bedrijf had verwacht. Klanten kiezen steeds vaker voor communicatiemiddelen via internet, die voor KPN veel minder geld in het laatje brengen.

In het tweede kwartaal sloot KPN 56.000 nieuwe interactieve televisieklanten aan, waarmee het totaal aantal televisieklanten uitkwam op 1,3 miljoen. Dochter XS4ALL is begonnen met interactieve televisie en in het derde kwartaal zal ook Telfort deze dienst aan gaan bieden.

Bron: De Limburger/Broadcast Magazine

Bericht delen