KPN-serie TOON krijgt Duitse remake
woensdag 17 januari 2018

KPN-serie TOON krijgt Duitse remake

De Nederlandse comedyserie TOON, over de sociaal onhandige jongen die tegen zijn wil in beroemd wordt, krijgt een Duitse remake. 

De 8-delige reeks, door Beer ten Kate geregisseerd en NewBe geproduceerd, werd begin vorig jaar als eigen serie van KPN gelanceerd. Het was daarmee de eerste serie voor het nieuwe on-demand platform KPN Presenteert, dat exclusief aan KPN-klanten wordt aangeboden.

Toon kon in eigen land rekenen op positieve respons van zowel pers als publiek. Zo noemde Televizier de serie “één van de grootste verrassingen van dit TV-seizoen” en sprak NRC’s Hans Beerekamp over “zo veel originaliteit en talent uit onverwachte hoek”.
Het lokale succes is ook in het buitenland opgevallen. Het Duitse beursgenoteerde mediabedrijf Splendid heeft de Duitse remake-rechten van de serie gekocht voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, volgens producent NewBe.Splendid CEO Andreas Klein, die eerder ook Martin Scorsese’s Gangs of New York financierde en de Catherine Zeta-Jones film Traffic produceerde: “We zien heel veel series en films, maar toen iemand me op TOON wees, was ik meteen verkocht. We zijn heel trots dat wij er nu mee aan de slag mogen en hopen dat we het in Duitsland tot een even groot succes kunnen gaan maken als het Nederlands origineel!”

KPN-directeur content Marnix Laurs: “TOON was onze eerste eigen serie. We zijn er erg trots op en dat hij dan op deze manier ook de wereld over kan gaan is wel heel speciaal. Het sterkt ons in het gevoel dat we de juiste keuzes maken voor onze klanten.”

TOON is in Nederland inmiddels in productie voor een tweede seizoen dat in april gelanceerd wordt, zo maakte KPN Presenteert vorige maand bekend.

Bron: NewBe/BM

Bericht delen