dinsdag 16 januari 2018

Koolhoven en Terstall coachen filmtalent

Vereniging Veronica heeft Storycatcher opgericht, een fonds voor jongeren van 13 tot en met 23 jaar die een film willen maken, maar die daar tot nu toe nog niet de middelen voor hadden. Jongeren kunnen een plan indienen via www.storycatcher.nl voor het maken van een eigen film die maximaal 15 minuten duurt. Drie keer per jaar wordt er een selectieprocedure gehouden waarbij een aantal jongeren wordt uitgekozen die hun ideeën mogen verwezenlijken.

De regisseurs Martin Koolhoven, Dana Nechushtan en Eddy Terstall gaan de eerste vier jongeren begeleiden bij het maken van drie films. Dit heeft het filmfonds van de Vereniging Veronica woensdag gemeld aan het ANP. Koolhoven (Oorlogswinter) gaat de 14-jarige Kabe coachen tijdens het maken van zijn film Een dag uit het leven van een autist. De 17-jarige Nino gaat zijn film Chocola realiseren en wordt daarbij begeleid door Terstall (Vox Populi). Nechushtan (Dunya en Desie) helpt Assi Malti (22) en Nielo (21) bij de productie van 3M, een persoonlijk getinte film over integratie.

De coaches zullen vier maanden lang gevraagd en ongevraagd hun mening geven tijdens het productieproces dat binnenkort begint.

Bron: Omroep Brabant/Broadcast Magazine

Bericht delen