dinsdag 16 januari 2018

Koning Voetbal maandag van start

Maandag 18 november starten Jack Spijkerman, Johnny de Mol en Viggo Waas op RTL 7 met de voetbalkennisquiz Koning Voetbal. Hierin gaan alle opdrachten, feiten en vragen over ‘de belangrijkste bijzaak in het leven’, de voetballerij.

Het doel is om te weten te komen wie er het meeste van voetbal af weet, en anders wel wie met een rake opmerking weet te scoren. De opstelling is als volgt: Jack is de presentator en Johnny en Viggo zijn beiden teamcaptains. Zij nemen het tegen elkaar op, elke week bijgestaan door een bekende (ex-)profvoetballer en een BN’er met een bovengemiddelde voorliefde voor de rollende knikker.

In de eerste aflevering komen Thijs Römer en Pierre van Hooijdonk uit tegen John Williams en Ronald de Boer. Vooraf wordt getost welk duo onder welke teamcaptain gaat strijden.

Andere gasten de komende zes weken zijn onder anderen: Hugo Borst, John de Wolf, John van ’t Schip, Erik van Muiswinkel, Gerald Sibon, Xander de Buisonjé, Stan Valckx, Wim Kieft en Jan Smit.

Elke aflevering duurt een uur, maar mocht men daar niet genoeg aan hebben, dan is er vanaf maandag ook een app om de eigen voetbalkennis te testen en op peil te houden.

Koning Voetbal wordt geproduceerd door Infostrada Sports, tevens producent van Voetbal International, en wordt mede mogelijk gemaakt door BCC.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen