dinsdag 16 januari 2018

Koen de Regt correspondent Afrika RTL Nieuws

Koen de Regt wordt per 1 september correspondent voor RTL Nieuws en RTL Z in Afrika. Hij volgt Arthur de Leeuw op, die terugkeert naar Nederland. De Regt werkt sinds 2007 bij RTL Nieuws, sinds 2008 als binnenlandverslaggever. Hij werkte eerder onder meer bij BNR Nieuwsradio.

De Regt vestigt zich samen met zijn vrouw in Zuid-Afrika.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “Afrika is erg belangrijk voor RTL Nieuws. Het is voor ons daarom essentieel dat wij ‘ogen en oren’ houden in dit continent. Koen heeft zijn sporen verdiend als een creatieve en innoverende verhalenverteller en daarom kunnen we niet wachten op zijn eerste bijdragen vanuit dit meer dan boeiende werelddeel.”

De Regt: “Ik kijk er naar uit om de komende jaren reportages vanuit Afrika te gaan maken. De uitdaging is om het nieuws wat daar vandaan komt, op een interessante en relevante manier voor Nederlandse kijkers te brengen. Arthur is daar de afgelopen jaren in geslaagd en ik hoop zijn goede werk voort te kunnen zetten. Ik zal mijn vele getalenteerde collega’s op de redactie in Hilversum erg gaan missen, maar zo’n prachtige kans komt niet vaak voorbij, dus moet je die met beide handen aangrijpen.”

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen