dinsdag 16 januari 2018

Koen Becking vertrekt bij KRO

Koen Becking, de huidige directievoorzitter van de KRO, is per 1 oktober benoemd tot nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University (TiU). Becking over zijn nieuwe functie: “Ik ben erg blij met deze kans die mij is geboden. Ik laat de KRO met een gerust hart achter in handen van mijn twee mededirecteuren. Na vijf jaar staat er een kerngezonde KRO. Klaar voor de toekomst en, zoals beoogd, met de NCRV.”

Op 30 juni liet Becking weten dat de leden van zowel de KRO als de NCRV akkoord zijn gegaan met het fusieplan op hoofdlijnen en uiterlijk per 1 januari 2014 zijn gefuseerd. Tevens heeft het kabinet vorige week ingestemd met de benodigde wijzigingen van de Mediawet. Becking: “En hiermee  is er een historische stap gezet in de hervorming van het Nederlandse omroepbestel”. In de nieuwe organisatie worden zes ‘merken’ gevoerd: KRO, NCRV, KRO-NCRV, RKK, IKON, ZVK.

“Ik zal met veel plezier terugkijken op mijn tijd bij de KRO. Veel van de cultuur zal ik ook in Tilburg terugzien. TiU is een bijzondere universiteit en heeft net als de KRO een katholieke achtergrond. Werken voor een identiteitsorganisatie maakt het toch allemaal nog wat extra bijzonder.”

De directie van de KRO bestaat met ingang van 1 oktober 2012 uit Yvonne de Haan (zakelijk directeur en waarnemend directievoorzitter) en Taco Rijssemus (mediadirecteur).

Bron: RKK

Bericht delen