woensdag 17 januari 2018

KNVB Beker en Jupiler League naar Veronica

Na de Champions League verhuizen ook de KNVB Beker en de Jupiler League van SBS 6 naar Veronica. De oefenwedstrijden van het Nederlands elftal blijven bij familiezender SBS 6, omdat de duels van Oranje ‘events voor het hele gezin’ zijn, laat SBS weten.

Bij de KNVB Beker gaat het om de live registraties van de halve finales en de samenvattingen. Bij de Jupiler League om de samenvattingen. Bastiaan van Dalen, zendermanager van Veronica: “De KNVB Beker is één van de twee grote prijzen in Nederland, waarbij iedereen kans maakt op Europees voetbal. De Jupiler League is de op één na grootste sportcompetitie van Nederland. Een kweekvijver voor nieuw talent op landelijk, regionaal en lokaal niveau.”

Van Dalen: “Samen met de Champions League, het meest prestigieuze Europese toernooi, bieden wij de kijker nu voetbal van topamateurs en lokale profclubs tot en met de wereldsterren van Barcelona, Real Madrid en Bayern München. Volop actie op alle velden!” De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en de finale van de KNVB Beker blijven ook bij SBS 6 omdat deze al om 18 uur beginnen, te vroeg voor Veronica dat op dat tijdstip pas begint met uitzenden.

Over de verhuizing van de UEFA Champions League naar Veronica verklaarde CEO Peter de Mönnink, eerder: “We staan nog steeds achter de beslissing om de UEFA Champions League tot nu toe bij SBS6 uit te zenden, maar voor het aankomend seizoen ligt de situatie anders. We zijn in de positie om bij SBS6 nog meer nieuwe Nederlandse series te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaststaande voetbalavonden. Veronica heeft het profiel en de programmering om met de UEFA Champions League ook iets moois mee neer te zetten. De kijker gaat dus profiteren van een rijker aanbod van onze zendergroep.”

Bron: SBS/Broadcast Magazine

Bericht delen