dinsdag 16 januari 2018

KNSB en NOS verlengen contract

De nationale schaatskampioenschappen zijn ook de komende vier jaar bij de NOS te volgen via televisie, radio en internet. Het gaat dan om de Nederlandse kampioenschappen langebaan en marathon. KNSB en NOS spraken in het nieuwe contract bovendien af dat er meer aandacht komt voor het shorttrack.

Verder zal er ook aandacht zijn voor kunstrijden en inline-skaten.

Eerder dit jaar al verlengde de omroep het internationale schaatscontract tot 2019. In die overeenkomst zitten alle Europese- en wereldkampioenschappen schaatsen en het wereldbekertoernooi.

Paul Sanders, algemeen directeur van de KNSB, is tevreden met de nieuwe overeenkomst: “De aantrekkingskracht van het schaatsen blijft onverminderd groot, zo bleek afgelopen winter opnieuw met de hoge kijkcijfers bij de grote wedstrijden”, aldus Sanders. “We hebben derhalve goud in handen en zijn blij met deze contractverlenging. Vooral omdat we ook hebben afgesproken dat we met elkaar gaan kijken hoe we het schaatsen nog aantrekkelijker in beeld kunnen brengen.”

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS: “Schaatsen is hofleverancier van Olympisch goud. In die zin is dit journalistiek gezien een ‘must have’ voor ons. Door de intensieve samenwerking tussen KNSB en de NOS bloeit er veel moois. De constante, serieuze en professionele aanpak door de afdeling Sport werpt zijn vruchten af. Met dit contract is het schaatspakket van de NOS weer voor jaren compleet.”

Nieuw was dat de atleten en de VPS (Vereniging voor Professioneel Schaatsen) betrokken waren bij de contractonderhandelingen en een positief advies gaven. “We zijn verheugd met de verlenging van het NOS-contract”, aldus Rhian Ket, voorzitter van de atleten-vereniging. “De NOS is een stabiele partner, die het schaatsen goed in beeld brengt. Voor atleten, sponsoren en KNSB is het van belang dat we vernieuwen richting de toekomst. De NOS is een partner die hierin wil meedenken en meewerken.”

Bron: NOS

Bericht delen