dinsdag 16 januari 2018

Het Klokhuis wint Cinekid publieks- en juryprijs

Het Klokhuis over Kindermishandeling is een van de grote winnaars tijdens Cinekid 2013. Vrijdag zijn in Amsterdam de Cinekid publieks- en juryprijzen 2013 uitgereikt, in de categorieën film, televisie en nieuwe media.

Het Klokhuis wist met de speciale serie over Kindermishandeling zowel de jury als het publiek te imponeren. In de categorie Beste Nederlandse Televisieprieprogramma won Het Klokhuis zowel de jury- als de publieksprijs: Cinekid Goudenkast-Juryprijs en Cinekid Kinderkast Non-Fictie – Publieksprijs. De Gouden Kinderkast wordt genreoverstijgend uitgereikt aan het beste jeugdtelevisieprogramma van 2013.

De jury over deze speciale serie: “De jury heeft dit jaar gekozen voor een programma dat het weer gelukt is om boven zichzelf uit te stijgen. Een programma dat ieder probleem durft aan te pakken en dat ook nu deed. De zwaarte en diepte van het onderwerp wordt niet geschuwd en tegelijkertijd lukt het de makers de jonge kijker niet machteloos achter te laten. Op ooghoogte van het kind en precies de juiste toon pakkend.”

Loes Wormmeester, eindredacteur Het Klokhuis over deze serie en het winnen van de Cinekid-prijzen: “Er zijn regelmatig spotjes op tv die gaan over kindermishandeling. Maar is het u ooit opgevallen dat die pas na 20.00 uur mogen worden uitgezonden? Mij heeft dat altijd verbaasd en gestoord: de kinderen waar het om gaat, worden niet geïnformeerd. Het Klokhuis wilde dat hiaat oplossen en is heel blij met de twee prijzen, maar vooral de prijs van de kinderjury is in dit geval bijzonder. Die bewijst dat kinderen niet alleen behoefte hebben aan ‘Niks aan de hand televisie’ en wel degelijk blij zijn met programma’s die hen informeren over de moeilijke zaken van het leven en hen gereedschap bieden om daarmee om te gaan.”

Het Klokhuis over kindermishandeling werd in april uitgezonden, het doel van deze speciale serie was kinderen weerbaarder te maken en omstanders te stimuleren om in actie te komen. Naast de uitzendingen kregen alle basisscholen in Nederland een lespakket dat aansluit op de afleveringen. Online staat meer informatie op www.hetklokhuis.nl/kindermishandeling De afleveringen, lespakketten en de website zijn ontwikkeld door Het Klokhuis in samenwerking met De Bernard van Leer Foundation.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen