Kleuters leren spelenderwijs gebarentaal in Zin in Zappelin
donderdag 14 oktober 2021

Kleuters leren spelenderwijs gebarentaal in Zin in Zappelin

In het programma Zin in Zappelin (AVROTROS) op NPO Zappelin leren de jonge kijkers sinds deze week op speelse wijze gebarentaal als ze meedansen met de videoclips.

Daarnaast worden op NPO Zappelin extra en het YouTube-kanaal van NPO Zappelin de videoclips van presentatrice Fenna Ramos en de bekende Zappelin-figuren nu ook voorzien van een gebarentolk. Zo kunnen de kinderen die doof of slechthorend zijn ook meegenieten van de vrolijke liedjes.

Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp/Zappelin: “NPO Zappelin wil dove, slechthorende en horende kinderen met elkaar verbinden. En dat kan als je elkaar beter begrijpt; elkaar letterlijk kunt verstaan. In dit geval met gebarentaal. In Zin in Zappelin leren kinderen gebarentaal als ze meedansen met de videoclips. Al dansend leren kleuters zo de dag van de week aan te geven met een gebaar. Op die manier creëren we begrip voor kinderen die doof of slechthorend zijn, vanaf peuters en kleuters op NPO Zappelin tot aan oudere kinderen op NPO Zapp.”

Zin in Zappelin is er elke schooldag rond de klok van 07.05 uur en 12.00 uur op NPO Zappelin bij AVROTROS. De liedjes met gebarentolk zijn te zien op het themakanaal NPO Zappelin extra, het YouTube-kanaal van NPO Zappelin en via de gratis Zappelin-app.

Bron: NPO/BM
Foto: AVROTROS/NPO Zappelin

Bericht delen