Kinderen planten bomen voor Zapp Your Planet
zaterdag 13 februari 2021

Kinderen planten bomen voor Zapp Your Planet

NPO Zapp en de EO zetten zich in voor een groenere wereld met Zapp Your Planet Bos. Om de actie te starten heeft YouTuber en freerunner Boaz van Boggelen samen met EO-presentatrice Rachel Rosier een freerunparcours geopend in het Zapp Your Planet Bos.

Het Zapp Your Planet Bos is speciaal voor kinderen, met nieuwe bomen, speelplekken en nog veel meer. Kinderen mogen zelf bepalen hoe het allerleukste bos van Nederland eruit moet zien.

In actie komen
Samen met kinderen wil Zapp Your Planet zoveel mogelijk bomen planten, want bomen dragen bij aan schone lucht, beschutting voor dieren en een gezondere leefomgeving. Voor €7,50 kan er door Staatsbosbeheer al een boom gepland worden. In actie komen is gemakkelijk: bijvoorbeeld door geld op te halen met een ‘eikje-voor-karweitje’ of door cupcakes te bakken en ze te verkopen. Met het opgehaalde geld kunnen kinderen meedoen aan de bomenactie.

Zapp Your Planet Bos loopt samen met het initiatief Nederland plant bomen, een campagne van de EO, Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag. Meer informatie is te vinden op op zappyourplanet.nl.

Zapp Your Planet Bos is vanaf zaterdag 6 maart rond 10.00 uur te zien bij de EO op NPO Zapp. Op zondag 7 maart is er een herhaling om 12.10 en om 17.00 uur en op woensdag 10 maart om 17.00 uur.

Bron: NPO/BM

Bericht delen