Kinderen doen 90.209 Power Checks voor Zapp Your Planet
zondag 19 mei 2019

Kinderen doen 90.209 Power Checks voor Zapp Your Planet

De afgelopen weken hebben kinderen in Nederland met elkaar maar liefst 90.209 Power Checks gedaan tijdens Zapp Your Planet, een samenwerking tussen NPO Zapp en de EO. Dit werd zaterdag bekend gemaakt tijdens de finale van de Zapp Your Planet-dag op het Media Park in Hilversum, een dag die in het teken stond van energie en het klimaat.

Kinderen kunnen in de NPO Zapp-app Power Checks doen, waarmee ze op een speelse en toegankelijke manier leren hoe makkelijk het is om zelf energie te besparen. Zaterdag was de Zapp Your Planet-dag in Hilversum. Een dag vol spektakel, die in het teken stond van energie en het klimaat met (dans)workshops, battles met bekende Zappers, de energiequiz met Jack Power Check, een live verslag van het NOS Jeugdjournaal, meezingen met de Kids Top 20 Karaoke, challenges met het Checkpoint testteam en meet & greets met de casts van Brugklas, SpangaS en verschillende YouTubers.

Ook werd er energie opgewerkt op een energie-opwekkende dansvloer met optredens van onder anderen FOURCE, Stefania, Kinderen voor Kinderen, Mylene & Rosanne, Max & Anne, Wieke & DS en het Junior Songfestival. De hele dag kon worden meegekeken via NPO Start en het NPO Zapp YouTube-kanaal. De finaleshow op NPO Zapp op 3 werd gepresenteerd door Klaas van Kruistum en Rachel Rosier.

Bron: NPO/BM
Foto: NPO Zapp/Patrick van Emst

Bericht delen