Kim-Lian van der Meij presenteert Mag ik jullie oma zijn?
maandag 12 november 2018

Kim-Lian van der Meij presenteert Mag ik jullie oma zijn?

In het nieuwe SBS6-programma Mag ik jullie oma zijn?, te zien vanaf dinsdag 20 november, brengt presentatrice Kim-Lian van der Meij eenzame ouderen en jonge gezinnen op een bijzondere en emotionele manier samen.

Kim-Lian van der Meij leert de eenzame ouderen kennen en gaat bij hen langs met een groot aantal aanmeldingen op zak van jonge gezinnen zonder opa of oma. De oudere kiest een aantal gezinnen uit met wie hij of zij op stap wil gaan. Dat is een bijzonder en vaak emotioneel moment. Ze gaan echte familie-activiteiten ondernemen, zodat de opa of oma in spé de gezinnen goed leert kennen, ze kunnen voelen waar elkaars gemis zit en ze kunnen ervaren of ze goed bij elkaar passen.

Kim-Lian gaat ook op bezoek bij de gezinnen en leert ook hen beter kennen. Vaak zijn de echte oma of opa overleden of geëmigreerd en is er een enorm gemis. Kim-Lian merkt dat de gezinnen zich dus juist extra goed kunnen verplaatsen in de eenzame oudere. Zo is er een gezin met maar liefst zeven kinderen en geen oma of opa. Natuurlijk hopen de gezinnen vurig dat zij worden gekozen als de opa of oma het grote nieuws komt brengen. De gezinnen die niet worden gekozen worden voorgesteld aan Nederland en via een online platform kunnen alle oma’s en opa’s in Nederland reageren.

Kim-Lian van der Meij: “Ik vind het een eer om dit te mogen doen in deze donkere dagen van het jaar. Gelukkig heb ik nog een oma, en daar ben ik iedere dag blij mee. Tijdens de opname was er een 81-jarige oma die voor het eerst in vijftig jaar een baby vasthield. Niemand hield het droog, ook het hele team achter de schermen niet.”

Mag ik jullie oma zijn? wordt geproduceerd door ICP.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen