Kilo, pond en ons wint Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied
zondag 8 april 2018

Kilo, pond en ons wint Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied

Het nummer Kilo, pond en ons uit de NTR-serie Snapje? heeft de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied gewonnen. Doel van deze prijs is het stimuleren van het kwalitatieve kinderlied.

Snapje? is een serie liedjes met videoclip met kleine kennishacks waardoor kinderen basisprincipes makkelijker begrijpen of onthouden. Voor Kilo, pond en ons uit de serie Snapje? schreef Katinka Polderman de tekst en rapper Kenny B verzorgde de muziek.

Kilo, pond en ons kwam uit maar liefst 71 inzendingen als winnaar uit de bus. De jury onder leiding van de winnaar van vorig jaar Jan Beuving noemt dit Snapje? ‘een lied in de beste traditie van Willem Wilmink: aansprekend voor kinderen, terwijl je ondertussen iets leert met een lach. En net als bij de Wilminkklassieker Deze vuist op deze vuist moet je je handen ervoor uit de mouwen steken. Dus handen in de lucht voor de winnaar Kilo, pond en ons van Katinka Polderman en Kenny B!’

Eerdere Snapjes, met onder meer muziek van Akwasi, Racoon, De Staat, Kenny B, Diggy Dex, Lucas Hamming en Eefje de Visser, waren een succes. De serie won de Cinekid Gouden Kinderkast en de NOT Innovatie Award. Optellen van breuken van Jan Beuving en Akwasi won in 2017 de Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied.

Bron: NTR/BM

Bericht delen