Kijkers krijgen invloed op Wie is de Mol?
zondag 29 augustus 2021

Kijkers krijgen invloed op Wie is de Mol?

Fans van Wie is de Mol? konden zaterdagavond hun hart ophalen. Niet alleen maakten zij nu al kennis met de kandidaten van het nieuwe seizoen, ze hadden ook nog eens invloed op het spel. Via een livestream bood AVROTROS heel Nederland de gelegenheid om tijdens één van de eerste opdrachten live mee te kijken, vragen te stellen aan de kandidaten en al een poging te doen de Mol te ontmaskeren.

Opvallend is dat deze keer niet tien, maar elf kandidaten bekend zijn gemaakt. Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Laetitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma kregen zaterdagavond de opdracht om zichzelf te presenteren aan het Nederlandse publiek en hen te overtuigen dat zij níet de Mol zijn.

Het was aan de kijker om na de opdracht te stemmen op de voor hen meest verdachte kandidaat. Voor de minst verdachte kandidaat liggen twee vrijstellingen te wachten voor de eerste executie. Eén voor zichzelf en één voor een medekandidaat naar keuze. Wie deze felbegeerde vrijstellingen heeft gewonnen, wordt in de eerste aflevering van het 22e seizoen bekendgemaakt.

Presentator Rik van de Westelaken viert dit jaar zijn lustrum als presentator van het succesvolle programma. Waar hij met de kandidaten naar af is gereisd, is nog een raadsel. Van de Westelaken: “Ook al is dit het vijfde seizoen dat ik mag presenteren, het voelt toch steeds weer als nieuw, het wordt nooit routine. Ander land, uitdagende opdrachten, nieuwe enthousiaste kandidaten… de makers overtreffen zich elke keer weer bij het bedenken van een nieuw seizoen. Ik had met deze livestream geen spectaculairder begin kunnen bedenken van seizoen 22.”

Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol? hadden fans van het programma direct invloed op het spelverloop. Is het Nederland gelukt om al tijdens de opnames de Mol te ontmaskeren? Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? is vanaf 1 januari 2022 elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Bron: AVROTROS/BM
Foto: AVROTROS

Bericht delen