Kijken in de ziel met oud-premiers
woensdag 17 januari 2018

Kijken in de ziel met oud-premiers

Hoe is het om de eerste man in politiek Den Haag te zijn? Wat moet je kunnen om dat bijzondere vak van premier te vervullen? Is het eigenlijk wel een vak, of is het eerder een roeping? En kun je als premier werkelijk het verschil maken? Daarover praten oud-premiers in een uniek tweeluik van Kijken in de ziel.

In openhartige gesprekken met Coen Verbraak vertellen Dries van Agt, Wim Kok en Jan Peter Balkenende over de hoogte- en dieptepunten, moeilijkste beslissingen en mooiste en zwaarste momenten uit de jaren dat zij ons land leidden. Bijzonder, omdat het de eerste keer is dat Jan Peter Balkenende sinds zijn terugtreden in 2010 uitvoerig terugblikt op zijn periode in het Torentje.

Hoe was het om groten der aarde als Helmut Kohl, Nelson Mandela, Bill Clinton en Tony Blair te ontmoeten? Hoe kijken de oud-premiers terug op moeilijke dossiers als Irak en Srebrenica? En hoe was het om nadien de macht weer los te moeten laten? Uitzending: woensdag 3 en 10 januari om 21.10 uur bij de NTR op NPO 2. Zie ook ntr.nl/kijkenindeziel

Bron: NTR

Bericht delen