dinsdag 16 januari 2018

Kijkcijferrecord voor VI Oranje

VI Oranje behaalde donderdag een kijkcijferrecord met 939.000 kijkers. Dit blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Hiermee is dit de best bekeken afflevering ooit van het programma. Het RTL 4-programma wint het deze week van NOS Studio Sportzomer, dat dinsdag piekte met 763.000 kijkers.

Het NOS-programma wist donderdag 749.000 kijkers te trekken, een stijging van 84.000 kijkers ten opzichte van de dag ervoor. In onderstaand grafiekje is goed te zien hoe VI Oranje met het EK voor de deur op de 1 miljoen kijkers afstevent.

De goede kijkcijfers zijn wellicht een pleister op de wonde voor de vernieling donderdag van de zandsculptuur, dat de Zandacademie had gemaakt van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. De directeur van de Zandacademie, Marcel Elsjan of ‘Wipper’, heeft inmiddels aangifte gedaan van het vandalisme. Het was niet de eerste keer dat kunstwerken van zijn academie worden vernield.

De sculptuur wordt vrijdag gerepareerd zodat de gezichten van Genee, Van der Gijp en Derksen weer klaar staan voor de uitzending.

Bron: Stichting KijkOnderzoek/Omroep West

Bericht delen