Kijkcijferrecord voor ONS
woensdag 17 januari 2018

Kijkcijferrecord voor ONS

Nostalgische televisiezender ONS scoorde afgelopen weekend een bereik van bijna 3 procent. Nooit eerder werden tijdens de vakantiemaanden zo veel kijkers op één dag bereikt.

Het totaal aantal tv-kijkers daalt tijdens de zomervakantie altijd flink. Normaal gesproken leidt dit tot lagere kijkcijfers, ook bij de kleinere themakanalen. Bij nostalgische televisiezender ONS stijgen de kijkcijfers de afgelopen maanden juist tot grote hoogte. Met als hoogtepunt een bereik van 447.000 kijkers afgelopen zaterdag. Alleen op Nieuwjaarsdag wist ONS nog iets meer kijkers te trekken. Op die dag keken er echter miljoenen kijkers meer dan afgelopen weekend. Procentueel gezien is het bereik van afgelopen zaterdag daarmee het hoogte ooit gemeten voor de zender.

ONS schrijft de stijging in kijkcijfers toe aan de hernieuwde koers die de zender begin dit jaar heeft ingezet. Steeds meer klassiekers uit de televisiegeschiedenis keren bij ONS terug op de buis. Zo zijn bijvoorbeeld Medisch Centrum West, Wordt U al Geholpen? en James Herriot te zien. Vanaf september komen daar namen bij als Man over de Vloer, The Saint en Catweazle en in de nabije toekomst ook populaire programma’s als George & Mildred en The Flying Doctors. Daarnaast programmeert ONS regelmatig populaire thema-maanden. Zo staat in augustus het thema Nederlands-Indië centraal en staat september in het teken van comedy.

Bron: ONS/BM

Bericht delen