woensdag 17 januari 2018

College Tour maakt laatste gasten bekend

Presentator Twan Huys heeft de laatste drie gasten van dit seizoen College Tour bekend gemaakt: voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib, schrijver Geert Mak en balletdanseres Igone de Jongh.

Khadija Arib begon achttien jaar geleden als Tweede-Kamerlid voor de PvdA. Samen met Kees van der Staaij en Geert Wilders behoort ze tot de langstzittende Kamerleden. Sinds dit jaar is ze Kamervoorzitter en heeft daarmee een primeur: ze is de eerste Kamervoorzitter van niet-Nederlandse afkomst.

Het nieuwste boek van Geert Mak voert momenteel de boeken bestsellerlijsten aan. De levens van Jan Six, het verhaal van een Amsterdamse patriciërsfamilie door vier eeuwen heen, volgt op een reeks bestsellers over de geschiedenissen van Nederland, Europa en Amerika. Mak wil als schrijver de geschiedenis verbinden aan de leefwereld van nu.

Balletdanseres Igone de Jongh viert dit jaar haar twintigjarig jubileum bij het Nationale Ballet. De muze van choreograaf Hans van Manen wordt in 2003 op 24-jarige leeftijd Eerste Soliste bij het Ballet, het hoogst haalbare in de balletwereld. Haar roem reikt verder dan het theater: ze was onder meer te zien in de videoclip Birds van Anouk en is jurylid bij Dance Dance Dance.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen