Keplerfilm en No Risk onthullen winnaars scriptwedstrijd Tipping Point
donderdag 1 juni 2023

Keplerfilm en No Risk onthullen winnaars scriptwedstrijd Tipping Point

Vandaag maken Keplerfilm en No Risk met veel enthousiasme de winnaars van de scriptwedstrijd Tipping Point bekend. Tipping Point is een scriptontwikkelings-wedstrijd die scenaristen aanmoedigt verhalen te vertellen die gerelateerd zijn aan de klimaatcrisis.

Tipping Point biedt drie onafhankelijke, getalenteerde scenaristen elk een vergoeding van € 20.000 voor het schrijven van de eerste versie van hun filmscenario, waarin de klimaatproblematiek een belangrijk onderdeel vormt van het thema of het plot. Geïnspireerd door films als Captain Nova (Maurice Trouwborst) en Don’t look up (Adam McKay), is het doel van de wedstrijd het promoten van inspirerende films die het publiek aanmoedigen actie te ondernemen tegen de klimaatcrisis.

De jury, bestaande uit Janey van Ierland (Director Content Acquisitions Benelux bij Netflix), Carice van Houten (actrice) en Ido Abram (SEE NL), was enorm onder de indruk van de diversiteit en creativiteit die zichtbaar was in de 58 inzendingen. Ook vond de jury het hartverwarmend om te lezen dat het onderwerp intens leeft.

Jurylid Carice van Houten: “We vonden het zowel ontroerend als bemoedigend dat er zoveel hart zit in het onderwerp; het bewijst maar weer dat het een onderwerp is waar je veel kanten mee op kan.”

Winnaars
Na zorgvuldige beoordeling door de deskundige jury zijn de volgende winnaars geselecteerd:

1. Lenina Ungari & Lotte van Raalte met het project Drijfhout
Aan de rand van een afstervend bos woont de zwijgzame Lilith, die volledig overrompeld wordt wanneer haar uitbundige kleindochter Bella onaangekondigd bij haar intrekt. Hun contrasterende wereldbeeld wordt blootgelegd in de ogen van de ander, wat ze aanspoort de verbinding met zichzelf en de natuur te herontdekken.

2. Caspar van Woudenberg met het project De Wolvenjagers
De avontuurlijke, tienjarige Zineb roept haar vrienden bij elkaar voor een missie: een onvergetelijke natuurvlog maken om de wereld redden. Wanneer ze verdwalen en omringd raken door de wildernis, ontdekken ze dat ze zelf niet zo van de natuur verschillen als ze dachten.

3. Floor van der Meulen met het project The Song of a Siren
In de nabije toekomst bedreigt een stijgende zeespiegel en een zinderende hitte het afgelegen eiland waar Elena leeft. Zij en de andere vrouwen op het militaire eiland zijn Sirenes: getraind om de toestroom aan migranten de dood in te lokken. Als Elena op een dag een aangespoelde en nog levende migrant ontmoet, begint ze de tradities van haar gemeenschap in twijfel te trekken.

Elke winnaar zal een jaar de tijd hebben om het geldbedrag van € 20.000 te gebruiken voor de ontwikkeling van de eerste versie van hun scenario. Keplerfilm behoudt het eerste recht om, in samenwerking met de winnaars, de films verder te ontwikkelen en te realiseren.

Bron: Keplerfilm/BM

Bericht delen