Keplerfilm en No Risk lanceren de Tipping Point scriptontwikkelings-wedstrijd
donderdag 23 maart 2023

Keplerfilm en No Risk lanceren de Tipping Point scriptontwikkelings-wedstrijd

Keplerfilm en No Risk kondigen de lancering aan van Tipping Point: een scriptontwikkelings-wedstrijd die scenaristen aanmoedigt verhalen te vertellen die gerelateerd zijn aan de klimaatcrisis.

Tipping Point biedt drie onafhankelijke, getalenteerde scenaristen elk een vergoeding van € 20.000 voor het schrijven van de eerste versie van hun filmscenario, waarin de klimaatproblematiek een belangrijk onderdeel vormt van het thema of het plot. Geïnspireerd door films als Captain Nova (Maurice Trouwborst) en Don’t look up (Adam McKay), is het doel van de wedstrijd het promoten van inspirerende films die het publiek aanmoedigen actie te ondernemen tegen de klimaatcrisis.

“Als industrie vinden we steeds groenere manieren om films te produceren. Ondanks dat liggen er ook veel kansen bij de verhalen die we vertellen”, zegt Koji Nelissen van Keplerfilm. “Film is een krachtig medium dat het publiek kan ontroeren, vermaken en tot verandering kan inspireren. Nu de impact van de klimaatcrisis steeds zichtbaarder is, is het voor ons als filmmakers en producenten nog belangrijker om onze stem en platforms te gebruiken om bewustzijn te creëren.”

Tijdens zijn werk ziet Ronald Hoogenbos van filmverzekerings- en financieringsbedrijf No Risk dat het voor filmproductiebedrijven vaak lastig is om scenaristen echt genoeg tijd te geven voor het schrijven van een scenario. “Maar als de ruimte er is om uitgebreid de tijd te nemen om aan een scenario te werken, dan zie je dat wel echt af aan het eindresultaat. Dus met Tipping Point willen we naast het creëren van bewustzijn over de klimaatcrisis ook het produceren van films van hoge kwaliteit stimuleren.”

Tipping Point moedigt zowel gevestigde scenaristen als nieuwe talenten aan hun idee in te sturen. Tipping Point zoekt speelfilmplannen in alle denkbare genres: van thriller tot comedy, van actie tot drama. Er zal een extra focus liggen op verhalen voor een jonger publiek, gezien het inspireren van de volgende generatie de sleutel is voor het creëren van een duurzame toekomst voor onze planeet.

Scenaristen die zich willen aanmelden voor Tipping Point kunnen een synopsis van maximaal één pagina, een motivatie van maximaal één pagina en een kort CV insturen. Deelnemers moeten al minimaal één (korte) film hebben geschreven die is (mede)gefinancierd door een Nederlands cultureel of audiovisueel fonds, een televisieomroep of een streamer. De deadline om je plan in te sturen is 24 april 2023. Voor meer informatie en aanmelding, ga naar www.keplerfilm.com/tippingpoint.

Een selectiecommissie, bestaande uit Janey van Ierland (Director Content Acquisitions Benelux bij Netflix), Carice van Houten (actrice) en Ido Abram (SEE NL), zal uiteindelijk drie Tipping Point-projecten selecteren. De winnaars van Tipping Point worden eind mei 2023 bekendgemaakt. Het geldbedrag is vrij te besteden aan de ontwikkeling van een (eerste versie) van een scenario en de winnaars krijgen een jaar om hier aan te werken. Keplerfilm behoudt het eerste recht om in samenwerking met de winnaar de film verder te ontwikkelen en te realiseren.

Bron: Keplerfilm/BM

Bericht delen