Kees Jansma en Mart Smeets werken samen aan boek
maandag 10 januari 2022

Kees Jansma en Mart Smeets werken samen aan boek

Tv-coryfeeën Kees Jansma en Mart Smeets zijn elkaar brieven aan het schrijven. Nu de twee voormalig NOS-collega’s elkaar fysiek minder makkelijk kunnen ontmoeten, zijn ze allebei in de pen geklommen.

In oktober moet er een boek verschijnen van het briefverkeer, zo liet Jansma weten in het NPO Radio 1-programma Onze man in Deventer. Allebei de tv-iconen bereiken dit jaar hun 75ste levensjaar: Smeets dinsdag 11 januari, Jansma in juni.

Een mooi moment om de balans op te maken, stelt Jansma. “We hebben natuurlijk heel lang met elkaar samengewerkt. We ontdekten eigenlijk dat we elkaar niet zo goed kenden. We hebben ook totaal verschillende persoonlijkheden.”

Het wordt een boek over alles uit het leven, laat Jansma weten. Daar kunnen ook kleine irritaties tussen zitten. Zo noemt Smeets hem in een van de eerste brieven ‘Kees van het voetbal’. “Daar sla ik dan op aan. Dan denk ik hallo, ik heb toch wel meer gedaan dan het voetbal?!”

De bedoeling is dat het boek in oktober in de winkel ligt. De uitgever zal Inside zijn, die ook de biografie van Jansma uitgaf en zijn boek over Wesley Sneijder.

Bron: AD/BM

Bericht delen