dinsdag 16 januari 2018

Kees Driehuis nieuwe presentator Buitenhof

Kees Driehuis wordt namens de VARA de nieuwe presentator van Buitenhof (VARA/AVRO/VPRO). Hij volgt Clairy Polak op, die vanaf september – na zes jaar Buitenhof – terugkeert naar de radio, waar zij voor de AVRO De Klassieken gaat presenteren.

Driehuis: “Buitenhof heeft een prachtige traditie en reputatie. Het is geweldig dat ik gevraagd ben om dat te mogen presenteren. Interviews en debatten met mensen die een rol spelen in de Nederlandse samenleving in deze maatschappelijk en politiek woelige tijden: ik heb daar heel veel zin in.”

VARA-programmadirecteur Frans Klein over de komst van Driehuis naar Buitenhof: “Ik ben ontzettend blij dat we na het vertrek van Clairy op zo’n korte termijn zo’n sterke opvolger hebben kunnen vinden. Kees is een rasechte journalist: scherp, nieuwsgierig en met een sterk analytisch vermogen.”

Driehuis werkt sinds 1974 bij de VARA, als redacteur, eindredacteur en presentator van diverse VARA-radioprogramma’s. Ook werkte hij als redacteur bij de televisieprogramma’s van Sonja Barend.
Sinds 1989 presenteert hij Per Seconde Wijzer. Daarnaast is Driehuis eindredacteur van ZEMBLA.

De VARA, de AVRO en de VPRO verzorgen iedere zondag vanuit de Hortus in Amsterdam – live om 12.10 uur op Nederland 1 – het discussieprogramma Buitenhof, met interviews, debatten en columns. Presentator namens de AVRO is Pieter Jan Hagens. Namens de VPRO gaat Marcia Luyten vanaf het komende seizoen Buitenhof presenteren.

Bron: VARA

Bericht delen