dinsdag 16 januari 2018

Kees Driehuis brengt De Strijd

De VARA komt in 2015 met de tiendelige televisieserie De Strijd, over de geschiedenis van de arbeider. De reeks, die wordt uitgezonden ter ere van het 90-jarig jubileum van de omroep, komt onder eindredactie van Kees Driehuis. Driehuis stopt daarom met ingang van het nieuwe jaar als presentator van het politieke discussieprogramma Buitenhof (AVRO/VARA/VPRO).

Driehuis: “De Strijd is een groot en belangrijk project waar ik me zo veel mogelijk op wil concentreren. Helaas is dat niet te combineren met een veeleisend en belangrijk programma als Buitenhof.”

De serie gaat over Nederland dat verandert, van ongeorganiseerd en zonder rechten naar een tijd van vakbonden en eigen politieke partijen. In De Strijd kijken de makers met nieuwsgierigheid en een open blik naar de ‘gouden eeuw van de arbeider. Het is een serie die duidelijk maakt waarom we nu naast plichten ook rechten hebben; die vertelt aan wie we de WW, bijstand, AOW en minimumloon te danken hebben en welke offers daarvoor zijn gebracht. Niet somber, cynisch of vol nostalgie. Eerder trots, vrolijk en verrassend.

De reeks gaat uiteraard ook over de VARA, van oudsher dé arbeidersomroep die in 2015 – als de 10-delige serie op Nederland 2 wordt uitgezonden – haar 90-jarig bestaan viert. Programmadirecteur Frans Klein: “Met De Strijd schrijven we voor het eerst de geschiedenis van de arbeider in al zijn facetten. De makers doen dat met een open, journalistieke blik en dat levert veel nieuwe inzichten op. De VARA is blij dat Kees Driehuis met zijn grote ervaring dit prestigieuze project voor zijn rekening wil nemen.”

De VARA maakt later nog bekend wie de opvolger wordt van Kees Driehuis als Buitenhof-presentator.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen