Katja Harterink nieuw hoofd drama bij AVROTROS
maandag 24 januari 2022

Katja Harterink nieuw hoofd drama bij AVROTROS

Katja Harterink is per 1 februari het nieuwe hoofd drama bij AVROTROS. Zij volgt daarmee Mylene Verdurmen op, die eind vorig jaar naar Videoland vertrok. Harterink wordt in deze functie verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van nieuwe en bestaande nationale en internationale dramaseries.

Harterink (1968) werkt sinds tien jaar als eindredacteur televisie bij AVROTROS en in die jaren ontwikkelde zij onder andere diverse kunst- en cultuurprogramma’s. Na haar studie film- en televisiewetenschap werkte ze onder meer als chef varia bij RTV Noord Holland en als samensteller van De Jakhalzen in De Wereld Draait Door.

Hoofd televisie Annette de Vries: “AVROTROS is de omroep die kwalitatief drama biedt voor een breed publiek in diverse genres. Ik ben blij dat we in Katja Harterink een hoofd drama hebben gevonden die deze ambitie samen met haar team kan voortzetten. Ze is een zeer ervaren en veelzijdig eindredacteur met passie voor het vertellen van verhalen en heeft een groot, professioneel netwerk in de mediawereld.”

Katja Harterink: “Vanzelfsprekend voel ik mij vereerd om aan het werk te mogen bij een van de meest vooraanstaande drama-afdelingen van Nederland. AVROTROS heeft bewezen het mooiste, spannendste, meest ontroerende en geestige drama te laten zien en ik sta dan ook te springen om dat samen met gedreven makers, producenten en collega’s in de toekomst te blijven doen.”

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Michel Schnater/AVROTROS

Bericht delen