Kassa helpt kijker op weg naar een gezonde leefstijl
donderdag 7 januari 2021

Kassa helpt kijker op weg naar een gezonde leefstijl

Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders heeft te maken met matig tot ernstig overgewicht. En in deze coronatijd hebben nog veel meer mensen last van extra quarantaine-kilo’s. Overgewicht heeft grote gevolgen. Het hangt vaak samen met o.a. diabetes en hart- en vaatziekten.

Daarom zet Kassa zich de komende maanden in voor een gezonde leefstijl. Uit honderden aanmeldingen is een groep van negen deelnemers geselecteerd, die gezamenlijk gaan werken aan een gezondere leefstijl. Daarbij staat niet alleen afvallen centraal, maar wordt ook gekeken naar onderliggende oorzaken als slaaptekort, stress en medicijngebruik.

De ontwikkelingen van de groep worden de komende maanden regelmatig gevolgd. Het leefstijlprogramma van Kassa is vanaf zaterdag 9 januari te zien, live om 19.05 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Kassa-presentator Amber Kortzorg: “Te lang zijn mensen met overgewicht in het verdomhoekje geplaatst. ‘Dan moet je maar niet zo veel eten’, wordt vaak gezegd. Kassa gaat, samen met negen kandidaten, laten zien dat bij gezond leven zo veel méér komt kijken dan alleen minder eten en meer bewegen. Ik hoop dat iedereen die naar Kassa kijkt, geïnspireerd raakt om mee te doen. Want ook als je geen overgewicht hebt, kun je veel van het leefstijlprogramma leren.”

Volg alles online
Kassa wil graag meer mensen een helpende hand bieden bij een nieuwe en blijvend gezondere leefstijl. Kijkers kunnen zelf online meedoen. Vanaf vandaag zijn op kassa.bnnvara.nl dagelijks artikelen en video’s te vinden over bijvoorbeeld voeding en beweging, en zijn deelnemers te volgen door middel van hun vlogs. Ook kunnen kijkers zich aanmelden bij de Facebookgroep Kassa: op weg naar een gezondere leefstijl.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen