dinsdag 16 januari 2018

Karin de Groot verlaat KRO

Presentatrice Karin de Groot gaat zich per 1 februari volledig bezighouden met haar bedrijf Karin de Groot Training & Coaching. Zij werkte 17 jaar bij de KRO en daarvoor 8 jaar bij de NCRV.

Ze presenteerde veel programma’s over opmerkelijke verhalen van gewone mensen waaronder Spoorloos, Ongelooflijke Verhalen, Nederland te Koop, Heb ik genoeg en Goudmijn.
 
De laatste jaren combineerde De Groot haar werk bij de KRO al met het geven van presentatie- en interviewtrainingen en het coachen van presentatoren. Ze heeft besloten haar focus nu te verleggen en meer tijd aan haar eigen bedrijf te besteden.

De Groot zegt hierover: “Toen bekend werd dat Goudmijn zou stoppen, heb ik besloten niet bij de KRO te blijven, maar me te focussen op trainen en coachen. Ik sluit zeker niet uit ooit weer te presenteren of achter de schermen te werken, maar niet meer fulltime. Op dit moment wil ik mijn tijd voornamelijk besteden aan het doorgeven van de kennis die ik heb opgedaan in 25 jaar werken in de media.”

KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus: “Dat het stoppen van Goudmijn voor De Groot aanleiding is zich te richten op haar tweede carrière als trainer/coach respecteren we en we wensen haar uiteraard veel succes met deze volgende stap. Als zich een geschikt programma aandient, hopen we in de toekomst nog met haar te kunnen werken.”

Bron: KRO

Bericht delen