Karim Amghar presenteert Het Offerfeest 2020
vrijdag 24 juli 2020

Karim Amghar presenteert Het Offerfeest 2020

Voor moslims wereldwijd is het Offerfeest een belangrijke feestdag. In 2020 zal het Offerfeest, net als het Suikerfeest, door de coronamaatregelen anders beleefd worden dan eerdere jaren. Dat wil zeggen: in eigen land en ook zoveel mogelijk in eigen huis.

In het programma Het Offerfeest 2020 onderzoekt presentator Karim Amghar hoe en voor wie mensen zich dit jaar gaan opofferen. Het programma van de NTR is te zien op vrijdag 31 juli om 19.45 uur op NPO 2. Wordt het Offerfeest dit jaar introverter doordat er minder mogelijkheden zijn om het gezellig en betekenisvol te maken?

Naast enkele grote verhalen wordt er ook een offerwand gemaakt, een virtuele wand waarin alle offers een plek krijgen en de daarbij horende persoonlijke verhalen die mensen zelf hebben gefilmd. Iedereen kan daarvoor verhalen insturen en op www.ntr.nl/denieuwemaan zullen ze allemaal te zien zijn.

Karim Amghar (31) is schrijver, docent en programmamaker. Hij presenteerde bij de NTR eerder het programma Karim pakt zijn kans en Het ramadangevoel. In 2018 ontving hij de compassieprijs voor het tegengaan van polarisatie en discriminatie in de Nederlandse samenleving.

Bron: NTR/BM

Bericht delen