dinsdag 16 januari 2018

Kanshebbers TVLab 2012 bekend

BNN heeft de vijf finalisten van TV Lab 2012 bekend gemaakt. Vijf verschillende ideeën voor BNN-programma’s, afkomstig van vijf bedenkers, dingen naar de felbegeerde plek in TVLab 2012. Uit vijfhonderd inzendingen heeft de jury vijf finalisten gekozen. De kijker bepaalt welk van deze programma’s door BNN uiteindelijk gemaakt en uitgezonden wordt. Op tvlab.bnn.nl kan iedereen tot zondag 3 juni stemmen op zijn of haar favoriete tv-format. Het winnende programma wordt uitgezonden tijdens TVLab op Nederland 3 in de week van 13 tot en met 17 augustus.

De finalisten voor TVLab 2012 zijn:

Ik ben de leukste
Naar idee van: Jessica Leffers
In vriendengroep of familie zit een persoon die het hoogste woord heeft op feestjes en de ene na de andere grap de woonkamer inslingert. Maar is hij of zij ook klaar voor het echte werk? In Ik Ben De Leukste worden hun stand-up-kwaliteiten getest door een ónvakkundige jury. De vuilnisman, het kassameisje en de snackbarhouder zijn zo van de straat geplukt en vormen de jury. Zij bepalen wie er doorgaat naar de finale in een comedycafé.

Nicknames
Naar idee van: Roeland Kersten
Wie is #KoninginBeatrix? Wie schuilt er achter de naam Anonymous? En wie zijn de personen die tweets schrijven uit de naam van BN’ers? In Nicknames krijgen anonieme spuiers een gezicht. Wie zijn het en wat beweegt ze ertoe om anoniem hun ongezouten mening te geven?

Schoon Schip
Naar idee van: Corine Pullen
Geheimen. Iedereen heeft ze, maar bij sommigen is het als lood op de schouders. Ze willen er voor eens en altijd vanaf. Dat doen ze in Schoon Schip. De één biecht bij het slachtoffer op dat zij de persoon was die doorreed na de aanrijding. De ander vertelt de buurman dat hij degene was die zijn poes vier jaar geleden honderd kilometer verderop heeft gedropt omdat hij gek werd van het gejank. Geen geheimen meer. Tijd voor schoon schip.

Ik Daag Je Uit
Naar idee van: Leo Hamers
Voetbalhooligans die elkaar uitdagen om FIFA te spelen. Basketballers die uit een luchtballon moeten scoren. En dorpen die in een dragrace tegen elkaar strijden. Iedereen en alles gaat met elkaar de battle aan in Ik Daag Je Uit!

Studenten Zonder Geld
Naar idee van: Ruud ten Wolde
Hoe komen studenten aan hun knaken voor een paar boeken, een dak boven hun hoofd en zes kroegavonden in de week? In Studenten Zonder Geld worden studenten gevolgd die kiezen voor een bijbaantje als SM-meesteres of proefkonijn in het lab om torenhoge leningen te voorkomen.

Bron: BNN

Bericht delen