Kaj Gorgels presenteert Expeditie Robinson
zaterdag 12 januari 2019

Kaj Gorgels presenteert Expeditie Robinson

Na wekenlange speculatie heeft RTL bekendgemaakt dat Kaj Gorgels de nieuwe presentator wordt van Expeditie Robinson. De YouTuber vervangt Dennis Weening, die het programma zeven seizoenen lang presenteerde.

“Deelnemen aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren”, zegt Gorgels tegen RTL Nieuws.

De 28-jarige Gorgels, die zijn televisiecarrière vooral te danken heeft aan zijn populariteit op YouTube, deed in 2017 mee aan Expeditie Robinson. Daarna presenteerde hij verschillende keren het programma Eilandpraat. Ook presenteerde hij al het programma Temptation Island VIPS, op streamingdienst Videoland.

“Hij is een talent dat lef, humor en scherpzinnigheid combineert met de gave om een speciale band aan te gaan met zijn kijkers”, reageert programmadirecteur Werner van Es van RTL 5 op de benoeming van Gorgels. “Samen met zijn eigen ervaring bij Expeditie Robinson gaat dit volgens mij een extra dimensie toevoegen voor het programma.”

Ook voormalig Wie is de Mol-presentator Art Rooijakkers en Dubbeltje op zijn Kant-presentator John Williams waren in de running voor presentator. Vorig jaar werd bekend dat Weening na zes jaar zou stoppen. Nicolette Kluijver blijft nog wel het programma presenteren. Het wordt haar zesde seizoen.

Bij Videoland krijgt Expeditie Robinson in 2019 een eigen editie met onbekende deelnemers. Wie dit gaat presenteren is nog niet bekend.

Bron: NOS/RTL/BM

Bericht delen