dinsdag 16 januari 2018

Justitie schuift aan bij RTL Boulevard

Justitie wil via populaire media beter met het Nederlandse publiek communiceren. Als eerste stap schuift een officier van justitie vanaf woensdag regelmatig aan bij de desk van RTL Boulevard. Het gaat daarbij om mr. Susanne Terporten, persofficier van justitie in Utrecht. Ze wordt bij RTL Boulevard onder meer collega van Telegraafmisdaadverslaggever John van den Heuvel en advocaat mr. Bram Moszkowicz.

Het inzetten van Terporten als ‘crimedeskundige’ heeft de instemming van de scheidend voorzitter van het college van procureurs-generaal, mr. Harm Brouwer. Hij wil al langer dat leden van het openbaar ministerie ook via populaire televisieprogramma’s tekst en uitleg geven over misdaadbestrijding.

Ook aankomend voorzitter Herman Bolhaar staat achter het initiatief. “Het is van groot belang om in contact te blijven met de samenleving,” aldus Bolhaar. Volgens Susanne Terporten gaat zij bij RTL Boulevard vooral een toelichting geven op strafzaken, die veel in het nieuws zijn.

Carlo van Lienden, hoofdredacteur van RTL Boulevard, meent dat met de komst van Terporten sprake zal zijn van een ‘mooi evenwicht’ op de crimeredactie. “Er zal best kritiek zijn op het besluit om aan te schuiven,” denkt Terporten, “maar het kan nooit kwaad als leden van de rechterlijke macht uit hun ivoren toren komen.”

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen