Julian (11) uit Ede op pad voor NOS Jeugdjournaal
maandag 4 juni 2018

Julian (11) uit Ede op pad voor NOS Jeugdjournaal

Julian Schimmel (11 jaar) uit Ede is de winnaar van de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd. Hij mag deze zomer écht als razende reporter op pad, samen met een verslaggever. Die reportage is te zien op televisie, de website en het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Tien kinderen uit heel Nederland hebben meegedaan aan de finale in Hilversum. Julian wist de opdrachten het beste uit te voeren en is uitgeroepen tot winnaar. De Jeugdjournaal-redactie had uit 145 inzendingen tien finalisten gekozen. Zij zijn gisteren naar Beeld en Geluid en de NOS in Hilversum gekomen om door middel van verschillende opdrachten de jury nog één keer te overtuigen van hun verslaggeverstalent. Zo moesten ze een nieuwsbericht schrijven, een interview voorbereiden en een ‘stand-upper’ opnemen bij de Jeugdjournaal-bus. Alles aan de hand van fictief nieuws over een ontsnapte gorilla.

Het is de zevende keer dat de NOS samen met Beeld en Geluid een wedstrijd voor kinderen organiseert. Eerder ging het om presentatietalent, dit keer staat het werk van een verslaggever centraal.

Bron: NOS

Bericht delen