dinsdag 16 januari 2018

Jubileumeditie Sta op tegen kanker bij AVROTROS‏

Op woensdag 19 november zendt AVROTROS de vijfde editie uit van de live benefiet tv-show Sta op tegen kanker. In samenwerking met KWF Kankerbestrijding staan bekende en onbekende Nederlands op voor de strijd tegen kanker. Dit doen zij door een persoonlijk verhaal over deze ziekte te delen.

Dit jaar staan onder anderen Ilse de Lange, Marco Borsato, Tijl Beckand, Jim Bakkum, Najib Amhali, Henny Huisman, Bert van Leeuwen, Nicole Buch, Miss Montreal, Dennis Weening, Sabrina Starke, Erik van der Hoff, Maxime Verhagen en Di-rect op en vragen zoveel mogelijk steun aan het Nederlandse publiek.

De avond wordt vanuit het Nieuwe Luxor in Rotterdam gepresenteerd door Frits Sissing en Lucille Werner. In de speciale ‘Newsroom’ heeft Lucille Werner aandacht voor bijzondere gesprekken van het belpanel. Tijdens de uitzending zijn er verder portretten van patiënten met hun familieleden en komen er artsen en deskundigen aan het woord.

Het televisieprogramma Sta op tegen kanker is gebaseerd op het succesvolle Amerikaanse Stand up to cancer dat sinds 2008 wordt uitgezonden door ABC, CBS en NBC. Dankzij een samenwerking tussen KWF Kankerbestrijding en de Entertainment Industry Foundation (EIF) wordt het format voor de vijfde keer ook in Nederland uitgezonden.

Bron: AVROTROS

Bericht delen