dinsdag 16 januari 2018

Jubileumconcert Willeke Alberti bij AVROTROS

Willeke Alberti viert haar zeventigste verjaardag en zit zestig jaar in het vak. AVROTROS zendt daarom zaterdag 28 februari de registratie uit van de jubileumvoorstelling Een leven als een lied. Alberti treedt in Carré op met diverse bekende Nederlandse artiesten. Tijdens deze avond staat ze ook stil bij de dertigste sterfdag van haar vader en inspirator, Willy Alberti.

In Een leven als een lied brengt Willeke oude hits ten gehore en zingt ze duetten met sterren als Paul de Leeuw, André van Duin, Jenny Arean en haar zoon Johnny de Mol, onder begeleiding van haar vaste live orkest. Het belangrijkste decorstuk is een levensgroot videoscherm, waarop Willeke met haar publiek terugkijkt op haar veelbewogen leven.

Het leven van Willeke Alberti kent zowel successen als moeilijke tijden. Toch vindt ze zichzelf steeds opnieuw uit en pakt ze de artistieke draad ook na lange perioden van ‘weg zijn’ haast moeiteloos weer op. Onlangs was ze nog te zien in de musicalklassieker ‘De Jantjes’ en momenteel is ze actief als boegbeeld van de Willeke Alberti Foundation, die zich inzet voor bejaarden, zieken en minder validen. De opbrengsten van het jubileumconcert en de registratie komen ook ten goede aan deze foundation. De registratie wordt uitgezonden op NPO1.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen