JOYNE: prepaid televisie voor iedereen
woensdag 17 januari 2018

JOYNE: prepaid televisie voor iedereen

JOYNE is een nieuwe satelliet tv-provider voor prepaid televisie kijken. JOYNE biedt een breed scala aan zenders met alle drie de FOX Sports Eredivisie-zenders in het basispakket. JOYNE heeft bereik in heel Europa en wil de kijker een ruime keuze voor een aantrekkelijke prijs bieden. 

Dankzij een meerjarige overeenkomst met Eutelsat beschikt de provider over capaciteit om een breed aanbod aan HD-zenders aan te bieden. Er bestaan twee pakketten: Travel Lite en een Basispakket. Ook NPO, RTL, SBS, Viacom, Fox en Discovery Networks maken deel uit van het aanbod. Het aanbod biedt daarbij bewust ruimte voor puur Nederlandse TV-initiatieven zoals Xite, TV Oranje, 192TV en Dusk. In oktober wordt een pluspakket gelanceerd met ook enkele erotische zenders.

JOYNE biedt satelliettelevisie aan via de Eutelsat 9B-satelliet. Hiervoor is een satellietschotel en satellietontvanger nodig. JOYNE is opgezet door drie Nederlandse ondernemers die hun sporen in de satellietmarkt hebben verdiend. Algemeen directeur Peter van der Meer: “We hebben breed geïnvesteerd. Het moet nu eindelijk eens gaan om de televisiekijker. Niet alleen voor Nederlandse huishoudens en kampeerders, maar ook overwinteraars en geïnteresseerden in Nederlandse televisie in Europa en daarbuiten”.

Met prepaid televisie in combinatie met het volledige Eredivisievoetbal in het basisaanbod en meer Nederlands- en regionaal aanbod is JOYNE vernieuwend en aantrekkelijk voor een breed en divers publiek. Klanten kunnen zelfs televisie kijken per maand en dankzij dit in Nederland nog niet eerder aangeboden prepaid-abonnement bepalen zij zelf vanaf welke datum ze televisie willen kijken. JOYNE zendt alle regionale zenders gezamenlijk uit op twee kanalen in carrouselvorm. Daarmee is het de enige satellietprovider die alle regionale zenders aanbiedt.

JOYNE biedt de Nederlandse satellietkijkers keuze naast Canal Digitaal, met een meer op Nederland gericht aanbod tegen een sterk concurrerende prijs. Een huishouden met twee of meer kijkpunten bespaart met JOYNE al snel 100 tot 150 euro per jaar. JOYNE werkt met universele CI-modules die op nagenoeg elke ontvanger en televisie met satellietontvangst beeld geeft. Klanten dichtbij bedienen Om de persoonlijke wensen van klanten verder invulling te geven, kunnen potentiële klanten via de website van JOYNE hun lokale dealer vinden en zich daar abonneren. Er zijn inmiddels meer dan 250 verkooppunten door het hele land.

JOYNE geeft kijkers ook toegang tot aangeboden interactieve diensten dankzij HbbTV, smart-tv’s en ontvangers. Zo is JOYNE in staat de klant interactiviteit te bieden zonder dat deze via operator-controle belemmerd wordt. In de loop van 2018 zal JOYNE naast het satellietaanbod ook een aanbod via internet (IPTV) lanceren die via elke internetprovider in Nederland beschikbaar komt. Zo komt JOYNE ook voor niet satelliethuishoudens beschikbaar op een zeer laagdrempelige wijze waarbij alleen een internetaansluiting en ontvanger benodigd is.

Bron: JOYNE/BM

Bericht delen