dinsdag 16 januari 2018

Jouw vrijheid, mijn vrijheid bij NPO

Op donderdag 22 januari om 21.35 uur zenden de publieke omroepen op NPO 1 een programma uit over vrijheid, gelijkheid en broederschap onder de titel Jouw vrijheid, mijn vrijheid. Aanleiding hiervoor zijn de recente gebeurtenissen in Parijs.

Aan de thema-uitzending, die zowel in de studio als op locatie wordt gemaakt, werken alle omroepen mee. Eva Jinek (KRO-NCRV) en Art Rooijakkers (AVROTROS) gaan het programma presenteren. Ook NPO Radio 1 besteedt de hele dag aandacht aan het thema.

Is Nederland veranderd de afgelopen twee weken? Wat is er veranderd en voor wie? Hoe nu verder? Deze vragen staan centraal in het programma op NPO 1. Jinek en Rooijakkers gaan in gesprek met mensen met uiteenlopende achtergronden die vanuit hun eigen ervaring betrokken zijn bij het onderwerp. Het programma start direct na Wie is de Mol om 21.35 uur. Hierdoor vervalt Floortje naar het einde van de wereld en Nederland Waterland.

Op NPO Radio 1 worden donderdag de uren tussen 9.00 en 16.30 uur samengesteld door verschillende gasthoofdredacteuren. Mensen die ons meenemen in hun wereld. Waar liggen hun kansen en beperkingen op vrijheid? Wie of wat vormt voor hen een beknotting van hun vrijheid? Met wie willen zij daarover discussiëren?

NPO-bestuurder Shula Rijxman: “Het is de taak van de publieke omroep om het belang van die waarden te laten zien door de verschillende geluiden in de samenleving een stem te geven. We laten hiermee zien dat we niet alleen toeschouwer zijn, maar ook tussen de mensen staan en de verschillende verhalen van Nederland willen vertellen.”

Jouw vrijheid, mijn vrijheid, donderdag 22 januari, vanaf 21.35 uur op NPO 1 en de hele dag op NPO Radio 1.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen