dinsdag 16 januari 2018

Joris Marseille presentator NOS Jeugdjournaal

Joris Marseille (32) is met ingang van september het nieuwe gezicht van het NOS Jeugdjournaal. Marseille komt uit de eigen NOS-stal. Sinds 2004 werkt hij op de redactie van dit journaal voor kijkers in de leeftijdscategorie negen tot twaalf jaar. Marseille is de opvolger van Pepijn Crone die onlangs overstapte naar het RTL Nieuws. Met deze benoeming is het presentatieteam van het NOS Jeugdjournaal weer op sterkte.

Aan de loopbaan van Joris Marseille bij het NOS Jeugdjournaal ging een stage vooraf bij Bureau Washington van de NOS, waar hij werkte met de toenmalige correspondenten Charles Groenhuijsen en Tim Overdiek. Hij studeerde communicatiewetenschap en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Kort na het afronden van zijn studie ging Marseille als redacteur aan de slag bij het NOS Jeugdjournaal. Hij was onder meer betrokken bij de lijsttrekkersdebatten, hij maakte reportages in de VS voor de uitzendingen rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008 en hielp bij het opzetten van jeugdjournaals in Indonesië en Mozambique. Onlangs werd hij gevraagd om voor een half jaar te gaan invallen als eindredacteur, een functie die hij nu gaat afwisselen met zijn werk als presentator.

Joris Marseille: “Ik vind het te gek dat ik na al die jaren op de redactie nu één van de gezichten van het NOS Jeugdjournaal word. We maken een prachtig programma en het is belangrijk dat we er zijn. Het Jeugdjournaal staat als een huis. En dat ik nu ‘smoel’ mag geven aan dat programma én tegelijk eindredactie mag doen – het voelt nog een beetje onwerkelijk.”

Bron: NOS

Bericht delen